martes, 15 de julio de 2008

Estampes

Estampes
(Clavegueram) El Diari Balears de dia 29 de juny publicava l’article setmanal del professor Joan López que feia així: Aquesta Llengua Tan Clara. Habitualment aquells articles, uns dies després, són reproduïts per aquest periòdic. Idò, no sé per quin motiu aquest article esmentat no ha tingut la seva impressió i, és clar, he començat a divagar en allò del clavegueram de la premsa: aquells articles que són escrits per col·laboradors, i fins i tot, degudament abonats els honoraris si fos el cas, emperò, que no són publicats. No és res de l’altre món, per les xarxes de clavegueram de la premsa s’han perdut articles de Gregorio Morán en La Vanguardia, i també, alguns de Manolo Vázquez Montalbán foren extraviats en El País. Idò, aquesta no publicació fan més morbosos els sentits, significats o dobles realitats de les peces literàries. A vegades, tenen més importància pel que amaguen que no pas pel que realment diuen. Ja veurem què passa...
&&&
D’esquena a la paret vèiem passar els somnis davant les nostres vivències diürnes. D’esquena a la paret els amants es fumaven la nit sense acords.
&&&
Així com els catalans demanen les balances fiscals entre Catalunya i Espanya. I estan en el seu dret més sagrat, idò, a noltros no ens aniria gens malament de saber i conèixer les balances fiscals en l’àmbit insular de Menorca, sobretot, conèixer a fons com el CIMe s’ha convertit en una corporació metropolitana més de Maó... Detalls. Xifres. El cor corcat de l’economia.
&&&
(Plagi) A les palpentes i amb un petit llapis, havia escrit fragments de sensacions i qualque sentència plena de sentit pedant. Vaig pensar: açò és massa perfecte perquè ho hagi escrit jo i, investigant a fons, eren calcamanies d’uns escrits d’Elias Canetti que no recordava haver llegit.
&&&
Per telèfon i, a la mala hora, n’Antoni Moll Camps em fa una recordança del 9 de juliol de l958, on sembla que va tocar fusta. Però avui, però avui, el que realment li interessa és col·locar les seves versions de les Odes d’Horaci que, en un premi de l’editorial Eumo de Vic, van quedar ben amunt, emperò, no prou per tenir una publicació assegurada, tot i que tenia en Feliu Formosa en el jurat qui empenyia carro.
&&&
Estiu 2008. No coneixíem Santandria amb una làmina d’aigua tan generosa per prendre banys de mar. En Celestí Alomar sabrà mantenir el pols ferm o claudicarà. Esperarem a veure venir o a gosar poder.

No hay comentarios: